Cerkak Bahasa Jawa Menabung di Bank BNI

Kisah Pewayangan Bahasa Jawa | Berita Bahasa Jawa | Artikel Bahasa Jawa | Cerita dan Dongeng Berbahasa Jawa

Cerkak Bahasa Jawa Menabung di Bank BNI

Cerkak bahasa jawa tema menabung di bank ini sengaja saya tuliskan sebagai tugas bahasa jawa. Pada tahun 2015 yang lalu saya dan Wildan teman satu kelas saya mendatangi bank BNI untuk membuat rekening tabungan BNI Taplus Anak. Kenapa pilihan saya jatuh pada Bank ini simak kelanjutannya dalam cerkak bahasa jawa menabung di bank berikut.

Nalika iku dina Senen wayah liburan sekolah kenaikan tingkat, Mbuh saka ngendi Umi sing dadi kanca akrabku dumadakan sms ngajak menyang Bank BNI kanggo mbukak rekening BNI Taplus Anak. Wah saka sms Umi aku dadi melu pengen nduwe tabungan dewe neng Bank. Kejaba kanggo nglatih nabung kawit saiki aku ugo nduwe pepingin supaya bisa tumbas sepeda dewe wayah lulus SMP sesuk.
cerkak-bahasa-jawa-menabung-di-bank-bni

Singkate aku matur kaliyan ibuk yen aku nduwe kepinginan kanggo mbukak rekening tabungan menyang Bank. Salah siji alasanku matur kaliyan ibuk supaya diwenehi ongkos kanggo mangkat. Welah ternyata ora cukup ongkos sing tak olehke, malah ibuk ugo maringi aku artha kanggo syarat mbukak rekening tabungan.
Waos Ugo: Kumpulan Cerkak Pengalaman Pribadi Bahasa Jawa 2016
Sekitar jam 9 aku lan Umi menyang ing kantor cabang BNI paling cedhak kalian griya. Sawise numpak bis umum 15 menit akhire aku lan Umi ketuk ana Bank Negara Indonesia. Walah ternyata gedunge apik ugo gedhe banget. Saumur-umur lagi pisan iki aku mlebu bank.

Eh sempet kaget ugo wayah ameh mbukak lawang dumadakan ana pak Satpam sing mbukake lawang kaca. Luwih kaget meneh ternyata Satpam kui mau ora liya Mas Burhan tangga cedhek ku sing pancen katon gagah nganggo seragam Satpam.

Salah siji alasanku milih BNI Taplus Anak kanggo tabungan amergo mboten mbetahaken biaya menapa kemawon ing pengelolaan rekening, dadosipun tabungan kula samangkeh tetap wutuh tanpa potongan. Wonten ng buku tabungan uga kertu ATM badhe wonten nami kula lumayan kanggo gaya-gayaan hehehe.

Miturut petugas bank Kertu ATM dipunsukakna kaliyan tujuan konjuk mucalaken anak konjuk numindakake transaksi wontn mesin ATM, langkung SMS banking, utawi ing teller bank. BNI Taplus anak ugi nggadhahi kerjasama kaliyan kathah merchant dadosipun enten kathah promosi ingkang dipunsukakna dhateng kita panggadhah tabungan.
Waos Ugo: Cerkak Gemar Menabung Bahasa Jawa
Konjuk kagem nggadhahi tabungan BNI Taplus anak, ingkang kedah dipuntumindakake yaiku ngisi formulir pendaftaran, nyukakaken setoran awal tabungan sawilangan Rp100 ewu kaya sing diaturke ibuku, identitas tiyang sepuh, akte kelairan utawi kertu pelajar, uga tiyang sepuh kedah nggadhahi tabungan ing BNI.

Kejaba kebak kalian tiyang ingkang badhe mbikak rekening tabungan ternyata Bank iku ugo kebak kaliyan tiyang ingkang nyetoraken tabungan dening teller. Katon ugo neng sisih kiwo saka aku lan Umi gisi formulir ana panggenan khusus kanthi tulisan KTA BNI, mbok menawi iki sing diarani kanthi kredit tanpa agunan sing dadi salah siji layanan saka Bank sarahdene KTA Online.

Singkat crito, urusanku lan Umi kanggo mbukak rekening tabungan neng BNI wis purna, akhire enggal-enggal nyegat bis banjur muleh.

Demikian sedikit tulisan dengan tema cerkak bahasa jawa menabung di bank yang dapat saya tuliskan. Semoga bisa memberikan motivasi bagi teman-teman semua untuk mulai menabung sejak dini.
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google+

Related : Cerkak Bahasa Jawa Menabung di Bank BNI