Cerkak gemar menabung dalam bahasa jawa

Kisah Pewayangan Bahasa Jawa | Berita Bahasa Jawa | Artikel Bahasa Jawa | Cerita dan Dongeng Berbahasa Jawa

Cerkak gemar menabung dalam bahasa jawa

Cerkak gemar menabung dalam bahasa jawa - Nandurke kebiyasan nabung kuwi pancen dudu prakara sing gampang. Aakeh wong sing sambat rekasa nyimpen dhuwit senajan cacah sing sethithik. Apa kowe uga klebu wong sing rekasa nglakoke kebiyasan nabung?

Meh kabeh wong wis ngerti menawa nabung kuwi yaiku salah siji hal sing kudu dilakoke kanggo masa depan. Amarga saben taune biaya urip awake dhewe bakal munggah, apa maneh nek awake dhewe wis bebatian lan wis nduwe momongan.

cerkak-gemar-menabung-bahasa-jawa
Waos Ugo: Cerkak Bahasa Jawa Liburan 216 ke Candi Prambanan
Nanging keyektene, isih ana wae wong sing ngaku angel kanggo nabung. Dekne kabeh luwih dhemen nikmati hasil saka jerih payah dekne kabeh kanggo dina iki lan mikirke kebutuhan sesok ugo nang dina sesuk. Ora pengen terus-terusan mangkene?

Iki ana pirang-pirang cara gampang supaya kowe ngowah dadi remen nabung (Cerkak gemar menabung dalam bahasa jawa):

1. Pola urip

Ngowahi pola urip saka sing dhemen foya-foya dadi urip sederhana. Kowe oleh lunga mlaku-mlaku, ning aja kekerepen, maksimal seminggu sepisan. Kanthi ngowahi pola urip bakal ngirit lan turahe bisa gawe nabung.

2. Anyak saka sing cilik

Aja tau mikir dhuwit klitik Rp 500 utawa Rp 1000 ora ana ajine, amarga hal iki justru bakal nggawe kowe dadi luwih boros. Simpen lan kumpulake dhuwit koin mu, mesti suwe-suwe bakal dadi akeh. Kanthi sinau ngajeni sing cilik, mula kowe arep luwih ngajeni sing gedhe.

3. Nduweni Tekat

Kokehan wong ngaku tuku barang amarga iri karo tanggane, utawa kancana. Kuwi artine wong kesebut ora nduwe pendirian. Supaya kowe dadi seneng nabung, kowe kudu nduwe pendidiran menawa tuku barang kuwi kudu didasari saka kebutuhan dudu amarga gengsi utawaa kekarepan tok.

4. Mikirke Masa Depan

Kowe urip dudu kanggo dina iki wae, dadi cobaa kanggo mikir maju menyang masa depan. Mbokmenawane  kowe neng mubarang dina mengko pengen tuku omah, nduwe upadi dhewe, ugo rabi. Kanthi mikir menyang ngarep, mula kowe bakal ngerti kudu nabung supaya bisa mujudtake kabeh kekarepan kesebut.

5. Aja utang

Kebiyasan dhemen utang utawa tuku kanthi kredit bisa ngrusak kebutuhanmu. Kanthi sistem kredit kowe nyat kanthi gampang bisa tuku barang, Nanging tetap wae kowe kudu nyicil. Hindari utang utawa kredit, cobanen kanggo nabung nek pengen tuku mubarang barang. Nek dhuwit tabungane wis cukup, kowe lagi tuku barang kesebut. Kejobo kanggo barang kebutuhan pokok sing sifate kepepet utawa ajine bakal dadi luwih duwur neng masa ngarep kayata KPR Rumah sing bisa dilakoke kanthi rerembugkan marang bank kaya KPR Bank Mandiri Syariah utawa liya-liyane.
Waos Ugo: Cerkak Budi Pekerti Tentang Sopan Santun
Kajaba kelima cara neng dhuwur, kowe ugo kudu ngelingi awak. Amergo ora salawase kowe bakal waras lan bisa tandhang gawe kaya saiki iki. Mesti bakal ana wektu neng endi kowe ora tandhang gawe, lan neng wektu mangkene iki tabungan bakal ngguna banget kanggo kowe. Dadi nabunga anyak saka saiki! Cerkak gemar menabung dalam bahasa jawa.
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google+

Related : Cerkak gemar menabung dalam bahasa jawa