Kisah Pewayangan Bahasa Jawa | Berita Bahasa Jawa | Artikel Bahasa Jawa | Cerita dan Dongeng Berbahasa Jawa

Cerkak bahasa jawa liburan 2017 ke candi Prambanan

Cerkak Jawa - Tulisan berjudul cerkak bahasa jawa liburan 2017 ke candi Prambanan merupakan sebuah kisah liburan yang dilakukan oleh seorang siswa setelah penerimaan raport. Kisah ini menceritakan tentang liburan yang menyenangkan terlebih tempat wisata yang dituju adalah situs sejarah tentu selain menyenangkan pastinya akan menambah pemahaman kita terhadap sejarah masa lalu. Cerkak tersebut bisa kita simak di bawah ini.
cerkak-bahasa-jawa-liburan-2016-ke-candi-prambanan

Pengalaman liburan 2017 ke candi prambanan

Dina iki, aku jeleh mung liburan neng omah. Hmmm... neng endi ya enake? menyang Mall? wis jeleh, mosok saben liburan menyang mall? Meneh uga ngentek-ngenteke dhuwit! Boros, ta, dadine.
"Kepiye yen menyang Candi Prambanan. Awake dhewe, kan durung tau mrana!" usul Rizki, adhiku.

"Oleh uga, lho!" tembung simbuk ngiyani usulan Rafi.

"Hmmn, emange neng kana ana apa, sih?" takonku.

"Neng kana ana candi sing nyimpen salah siji budaya neng Indonesia iki, tepate neng Jawa Tengah. Ana ceritone uga, lho!" jawab simbok. "Yawis, kana cepet siap-siap," turen simbok.

Aku, Rizki, lan Farida adus gantian. Aku ngenakake kaos ungu nduwe gambar Teddy Bear lan kathok jeans dawa. Sawentara Rizki ngenakake kaos werna orange lan kathok mbakal jeans sadhengkul. Sing paling akhir Farida ngenakake dress kaya anak-anak balita arupa abang.
Waos Ugo: Cerkak Lingkungan Terbaru Tugas Bahasa Jawa
Sakwise jaga, aku lan keluargaku tuku camilan dhisik. Tembung simbok, neng kana mesti pengin ngemil. Aku tuku camilan akeh banget. Anyak saka camilan garing, camilan teles, nganti wedang botolan. Kuwi kabeh meh aku kabeh sing mileh, lho!

Nuli, aku lan keluargaku menyang nuju Candi Prambanan nggunakne mobil. Neng ndalan, aku guyonan karo Rizki lan Farida. Rizki nyat seneng celatu lelucon. Senajan kadang-kandang ora lucu! Hahaha...

Sangantine ketuk candi prambanan, Aku lan keluarga foto-foto dhikik.  Aku moto pemandangan becik karo lagak kaya photographer profesional. Sewentara Farida lan Rizki mlayu-mlayu mrana-mrene.

Neng kana, ana pirang-pirang candi. prungune, dhisik candi iki nyacah sewu (1000) candi. Nanging, saiki wis akeh sing ambrol amarga gempa lan penyebab liyane. Ana canti Siwa, Candi Wisnu, Candi Brahma, Candi Nandi, Candi Garuda, lan akeh candi liyane sing uga apik-apik. Candi sing paling gedhe yaiku Candi Siwa.

Amarga neng kana ngrupakne salah siji budaya sing ana neng Indonesia, akeh turis sing wisata neng Candi Prambanan uga. Ana sing saka America, Jepang, China, Malaysia, lan India. Kuwi salah siji bukti saka kebecikan arsitektur Candi Prambanan.

Sakwise 1 jam mubeng-mubeng, aku leren sedhela. Banjur mangan cemilan sing mau wis digawa saka omah. Saking ngelehe, aku nganti digeguyu salah siji turis sing kayane asale saka China. Hahaha... Walaupu radha isin, aku tetap seneng.
Waos Ugo: Cerkak Bahasa Jawa Pengalaman Pribadi Masuk Sekolah SMA
Nuli, aku mbanjurke ngubengi candi meneh. Yen saiki, pemandangan luwih becik amarga langit bergradasi telung werna, yaiku putih biru, lan orange. Wow, apik banget ya! amarga dina wis meh peteng, aku lan keluarga banjur muleh kanthi ati bungah.

Demikian sebuah contoh cerkak bahasa jawa liburan 2017 ke candi Prambanan. Apakah teman-teman juga tertarik untuk mengunjungi tempat wisata tersebut? Tunggu apa lagi, ajak teman dan kerabat untuk wisata ke candi prambanan Jawa Tengah.
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google+

Related : Cerkak bahasa jawa liburan 2017 ke candi Prambanan