Kisah Pewayangan Bahasa Jawa | Berita Bahasa Jawa | Artikel Bahasa Jawa | Cerita dan Dongeng Berbahasa Jawa

Cerita Liburan Bahasa Jawa Ke Candi Borobudur

Met malam sobat cerita liburan bahasa jawa ke candi borobudur ini kita posting sebagai contoh cerkak basa jawa yang biasa jadi tugas sekolah. semoga dengan adanya pengalaman pribadi yang kami tuliskan dalam bahasa jawa di bawah ini dapat memberi kita kemudahan dalam membuat tugas serupa baik ketika dapat tugas membuat sebuah kumpulan pawarta ndina terbaru maupun tugas berupa artikel bahasa jawa serta dongeng. Baiklah lahsung saja kita simak pengalaman saya dibawah ini.

Candi Borobudur ngrupakne siji panggon sing akeh ditekani saka akeh wong saka kabeh donya. Kajaba dadi salah siji 7 keajaiban donya, Candi Borobudur nyat nduweni akeh cerito sejarah bakala cerito adat. Memper yen akeh para wisatawan sing pengen wiruh kene iki.
cerita-liburan-bahasa-jawa-ke-candi-borobudur

Candi Borobudur manggon neng siji kecamatan borobudur kabupaten Magelang Jawa tengah, Candi iki akeh di tekani akeh wisatawan asing bakala lokal saben dinane. Nang dina-dina gedhe utawa dina libur, kene iki sanuli kebak pengunjung.

Aku ugo nyoba kanggo menyang mrana, amarga ngono akeh cerito sing demen diliwatake yen awake dhewe nuju menyang panggon wisata andalan Jawa tengah iki. Kepiye cerita liburan bahasa jawa ke candi borobudur bisa kita waos ing ngisor iki.

Dina minggu esuk cerah, langit katon biru kaya segara, sinar srengenge cemlorot kanthi sempurna tanpa tertutup mendung. Aku anyak mengendarai tunggangan pribadiku saka kutha Yogyakarta, ora kaya dina-dina biyasa, justru neng dina libur, dalan ora macet neng kutha Yogyakarta.
Waos Ugo: Pengalaman Pribadi Liburan Ke Gunung Bromo Bahasa Jawa
Ngliwati dalan Yogyakarta -Magelang yaiku siji pilehan sing cukup becik, amarga dalan iki ngrupakne dalan utama sing hubungake saka kutha Yogyakarta nuju kutha Magelang. Panggonan Kecamatan Borobudur nyat radha sisih kidul kutha Magelang, dadi sadurung mlebu kutha magelang , aku kudu motong menyang arah kulon nuju panggonan wisata Candi Borobudur.

Sadurung mlebu lawang loket candi, pengunjung kudu ngliwati dalan sing menjajakan macem-macem oleh-oleh, banjur nganti neng ngbakal loket lawang mlebu, aku ndeleng tulisan tarif kanggo mlebu menyang panggonan candi, kanggo tiket wong dewasa sagedhe Rp 40.000 , lagekne anak-anak anyak saka Rp 5000-20000

Sadurung tekan neng candi borobodur, awake dhewe kudu mlaku sekitar 300 meter saka lawang mlebu, ana ngendi disepanjang dalan iki bakal pirang-pirang pemandangan lan taman-taman cilik sing demen yen diliwatake. Dadi ana uga panggon kanggo linggih-linggih dingisor wit sing rindang, dadine pas kanggo pengunjung sing rumangsa kecapaian.
cerita-liburan-bahasa-jawa-borobudur

Banjur ngantia menyang candi sing dituju, saka ngbakal, siji tangen kuna sing isih adeg megah bak menjulur menyang langit kuwi wis kedelok ngono becik, dadi ora heran nek akeh pengunjung sing njupuk gambar sadurung mlebu menyang tangen candi sing nduweni punden berundak-undak.
Tangen candi iki nduweni beberapa tingkat lan saben tingkat kudu dimunggahi liwat undak-undak, dadine nyat cukup melelahkan, ngono munggah menyang siji tingkat, awake dhewe bakal ndeleng pemandangan alam sing ngono ngijo, amarga panggonan sekitar candi nyat dikebaki kanthi kebon-kebon sing rindang.
Waos Ugo: Cerita Liburan Bahasa Jawa Menyang Kampung Simbah
Ngantia didhuwur puncak candi, lan dikenea hampir tujuan para wisatawan nek menyang candi borobudur, siji stupa budha sing gedhe bakal bisa awake dhewe dhemok lan delok sacara langsung,memang patung kuwi kegawe saka pahatan watu arupa radha ireng kecoklatan.
Kanthi adeg didhuwur puncak tangen candi, mula seolah-olah awake dhewe ana ing dhuwur pesawat, amarga sanajan kedhuwuran puncak candi ora sepira, ning amarga dhuwur candi ngluwihi kedhuwuran wit-wit disekitar, dadi awake dhewe bakal leluasa ndeleng menyang arah siseh.
Nek nganti sore lan langit cerah, mula pemandangan srengenge terbenam bakal ngono becik, dadine ora mengherankan akeh wisatawan sing nunggu nganti sore dina, kanggo njupuk moment sing arang bisa didelok neng panggon liya.

Nek menjelang gebug 5 sore, mula siji tanda elingan bakal cepet diunekne, hal iki sisan dadi elingan menawa wayah wis sore lan pengunjung supaya kanggo mungkur panggonan candi, amarga bakal cepet ditutup.
Waos Ugo: Cerkak Pengalaman Luburan Yang Menyenangkan Bahasa Jawa
Sayange sadurung nganti wayah sore , aku ngongkonke kanggo mungkur candi nuju omah, dadi ora sempat ndeleng becike srengenge sing bali angslep.

Cerita inilah yang menjadi salah satu pengalaman pribadi tidak akan terlupakan. Jangan lupa teman-teman juga membuat kisah sendiri ya? Semoga cerita liburan bahasa jawa ke candi borobudur bermanfaat.
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google+

Related : Cerita Liburan Bahasa Jawa Ke Candi Borobudur