Kisah Pewayangan Bahasa Jawa | Berita Bahasa Jawa | Artikel Bahasa Jawa | Cerita dan Dongeng Berbahasa Jawa

Pengalaman Pribadi Liburan ke Gunung Bromo Dalam Bahasa Jawa

Cerita pengalaman pribadi liburan ke gunung bromo bahasa jawa ini merupakan kisah Tuti yang sengaja dituliskan dalam buku diari. Cerita cekak ini dituliskan menggunakan bahasa jawa ngoko sebagai salah satu usaha untuk mencatat peristiwa di dalam kehidupannya. Monggo sami kita simak critanipun ing ngandap menika.

“Kenalake jenengku Tuti, aku nduweni kanca sing paling tak banggakan sing nduwe jeneng Dian”
Liburan sekolah wis teka nanging aku lan kancaku isih bingung arep liburan neng ngendi, “libur sekolah enake neng ngendi ya?” Takon aku marang kancaku. Dheweke njawab “enake mlaku-mlaku lan nggoleki kahanan anyar”. “Iya aku ngerti, nanging neng ngendi?” Takonku meneh marang dheweke, banjur dheweke njawabe: “Ya kaya ta menyang gunung utawa menyang kebon/alas ngunu”
pengalaman-pribadi-liburan-bahasa-jawa

Kanthi rai serius lan akhire aku oleh ide kanggo liburan menyang panggon sing becik lan kahanane kawah sing linuwih. Mesti pamasaran ta aku arep neng ngendi?
Waos Ugo: Kumpulan Pawarta Ndinan Terbaru
Esuke aku lan kancaku sing nduwe jeneng Dian kuwi nuju menyang panggon kuwi, nanging kancaku kuwi isih durung reti panggon tujuan sing arep dituju, kepeksa aku ora ngandhanekne dheweke dhisik. hehemmm… yen tembung wong zaman saiki sih kandhane SURPRISE, sakwise meh nganti menyang panggon tujuan aku ngandhanekne jeneng panggon wisata sing tak tuju kuwi, kanthi rai seneng dheweke pitakon marang aku“panggon apa iki? Becik banget pemandangane lan udarane sejuk banget”. Aku kanthi bangga aku njawabe: “Iki panggon sing tak ngen-ngen sajroning iki yaiku gunung Bromo”

Ana buku ugo ditulisake pengalaman pribadi liburan ke gunung bromo bahasa jawa yen Kahanan alam sing becik, dalanan sing menggok-menggok, mawa udarane sing sejuk banget nggawe aku milih liburan menyang kene iki. Kanthi numpak montor aku lan Dina banjur anyak munggah menyang gunung bromo kesebut.
Waos Ugo: Cerita Cekak Bahasa Jawa Katresnan
Sakwise sak jam kapungkur akhire nganti uga neng puncak Bromo, aku lan Dina banjur mudhun menyang padang pasir sing amba neng sekitar gunung Bromo, kanthi sethithik kendala yaiku ban montor sing sethithik kepleset mawa keblekok ngliwati padang pasir kesebut nanging semangat ku akhire nganti uga neng panggon parkir sing panggone tepat ana ing ngisor gunung Bromo
Kanthi rasa ora sabar aku ro Dina banjur markirke montor, banjur mlayu menyang undak-undakan sing dihubungna sikil gunung bromo kanthi puncak Bromo

Sakwise sekitar kurang luwih 10 menit munggahi undak-undakan kuwi akhire tekan neng puncak gunung Bromo, mung tembung sing terlintas neng benak kami yaiku “Bromo Apik Bangetttt”
Ya tembung kuwi sing tak pikirke sanganti neng puncak Bromo kesebut, saka puncak kuwi aku lan Dian ndeleng pemandangan sing becik lan alami. Mawa aku uga bisa ndeleng apa sing ana neng sikil Bromo saka kene conthone kaya: wong sing nunggang jaran utawa suku Tengger, banjur aku uga ndeleng montor sing tak parkir neng ngisor.

Mangkene cerita pengalaman pribadi liburan ke gunung bromo bahasa jawa yang dituliskan oleh Tuti di dalam buku diary nya. Semoga bermanfaat.
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google+

Related : Pengalaman Pribadi Liburan ke Gunung Bromo Dalam Bahasa Jawa