Cerkak Pengalaman Liburan Yang Menyenangkan Bahasa Jawa Ngoko

Kisah Pewayangan Bahasa Jawa | Berita Bahasa Jawa | Artikel Bahasa Jawa | Cerita dan Dongeng Berbahasa Jawa

Cerkak Pengalaman Liburan Yang Menyenangkan Bahasa Jawa Ngoko

Menulis cerkak pengalaman liburan yang menyenangkan bahasa jawa ngoko sebenarnya dapat kita tuliskan secara sederhana dan mudah. Salah satu contoh cerita basa jawa tersebut dapat kita simak sebagaimana kami sampaikan di bawah ini. Cerita yang menggambarkan seseorang mengalami peristiwa menyenangkan ketika liburan di salah satu tempat wisata. Selain pada waktu piknik kisah menyenangkan sebenarnya juga bisa kita alami sewaktu di sekolah maupun ketika jatuh cinta atau dalam bahasa jawa disebut dengan katresnan. Kembali ke pokok bahasan langsung saja kita simak cerita di bawah ini.

Cerito pengalamanku wayah SD aku lan keluarga ku mlaku-mlaku menyang pantai baron. Aku lungane nggunakne mobil pribadi. Dalan aku menempuh 2 jam, aku mangkat saka ngomah jam 6.00 esuk nganti dikana jam 8 (wolu) isuk. Wayah kuwi jalane isih ala dadi lakune suwe banget.
cerkak-pengalaman-liburan-yang-menyenangkan-bahasa-jawa-ngoko

Neng tengah ndalan aku ndeleng pemandangan kiwo tengen sing katon nyenengke (menyenangkan). Sangantine ketuk kana aku ndeleng akeh wong sing lagi adus. Banjur aku genti kelambi. Genti kelambine kudu neng kamar mandi sing akeh disewakake ing pinggiran pantai baron. Dumadakan wektu aku mlebu menyang kamar mandi ambune wc ne koyo ora diresiki setaun. Aku banjur genti kelambi wedine aku semaput neng jero kamar mandi banjur metu.
Waos Ugo: Contoh Pengalaman Pribadi dalam Bahasa Jawa
Aku langsung mlayu nuju pantai lan nglangi, aku lagi asik nglangi bapak ku nyeluk dikongkon mangan lan aku kandha mengko dhisik. Sawise saerntara wektu nglangi banjur aku seren dhisik mergo ngelih banget. Beruntung aku isih komanan pithik bakar sing digawa saka ngomah karo Ibuk. Saentek mangan aku nyewa ban fuso sarega 10.000 nuli aku nglangi meneh nggunakne ban kui. Dumadakan aku ora ngerti yen kakangku ugo nglangi neng cedhak ku. Aku dikerjani ro kakang aku di blebek-blebeke ing njero banyu, irunglu jelas kelebonan banyu segara, rasane perih banget lan asin neng ilat.

Banjur aku diceluk maneh ro bapak turene aku gelem numpak prau ora, aku banjur jawab gelem. Aku mlayu wedi yen keri lan aku munggah prau sing penumpange ana wong 15, banjur prau kuwi dilakoke ngubengi pulau. Ora krasa wayah wis sore, banyu segara anyak pasang. Aku wis mraune wedine yen klelep lan aku genti kelambi banjur mulih. Ora krasa aku teras turu neng njero mobil, anehe rasane cepet banget anggone perjalanan. Tangi-tangi aku wis ana neng ngarep ngomah lan digugah ibuk kon mudun.

Cerkak pengalaman liburan yang menyenangkan bahasa jawa ngoko iki tak tulis wektu aku SMP. Nang wayah aku SMP aku lunga meneh menyang pantai baron ning aku mangkate ora ro keluarga ku. Mangkate karo kanca-kanca sak sekolahan. Aku mangkat nggunakne bis, aku mangkate gebug 8 neng tengha ndalan aku kaget mergo dhisik pas aku SD dalane ala saiki kok wis alus kaya ring road wae.
Waos Ugo: Artikel Bahasa Jawa Kesehatan
Wektu aku liburan ro konco-konco iki perjalanane mug mangan wektu sejam (1 jam). Sanganti ketuk kana owah-owahane pirang-pirang wong sing berlibur dhisik pas wayah SD ora ana water bom pas wayah SMP wis ana.

Banjur genti kelambi menyang WC ora mambu kayak dhisik. Aku banjur mlayu neng pantai lan nglangi karo kanca-kanca. Ora suwe banjur kanca-kanca ngajak dolanan water bom, aku kandha yo. Pengalaman ku sing paling medheni yaiku munggahi waterboom ora krasa wayah wis sore. Aku diceluk padha bapak guru nuli aku genti kelambi lan banjur mulih.

Nah gimana jika teman-teman yang mengalami kejadian seperti cerita di atas? Tentu akan merasakan kegembiraan pula kan? Jangan lupa ya bagikan cerkak pengalaman liburan yang menyenangkan bahasa jawa ngoko di atas.
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google+

Related : Cerkak Pengalaman Liburan Yang Menyenangkan Bahasa Jawa Ngoko