Contoh Cerita Pengalaman Pribadi dalam Bahasa Jawa Plesiran Ana Alun-alun

Kisah Pewayangan Bahasa Jawa | Berita Bahasa Jawa | Artikel Bahasa Jawa | Cerita dan Dongeng Berbahasa Jawa

Contoh Cerita Pengalaman Pribadi dalam Bahasa Jawa Plesiran Ana Alun-alun

Contoh Cerita Pengalaman Pribadi dalam Bahasa Jawa  - Gegara aku tangi esuk, aku dadi nunggu kanca-kanca sing isih tenang kanggo njaga menyambut dina. Sembari nunggu, aku memandang serius laptop lan mbukak beberapa aplikasi. Aku isih eling bener perihal sing kami gawe bareng lan ditetapkan dadi keputusan ujar. 

Sabaene, adhem esuke Wonosobo nggawe sikil aku menggigil maksimal. Aku ngupadi tetap tenang lan bersahabat karo kaanan. Memandang langit esuk Wonosobo uga nggawe mata seneng. Senajan berkabut, ning isih turah celah kanggo ndeleng gunung sing bersembunyi diwalike. 
contoh-cerita-pengalaman-pribadi-bahasa-jawa

Akhire, sekitar gebug sanga esuk aku lan kanca-kanca nyusuri dalan kanggo menuju menyang alun-alun. Sepi, mung beberapa wae sing nuli lalang. 

Ngono uga karo kaanan alun-alun wektu aku teka. Nampak sepi. Ning sapa kira, jebulna mung katon njaba wae sing sepi. Neng sekitar area alun-alun kinaruhan ramai. Beragam aktivitas bisa aku temoni neng kene. Jogging, bersepeda, mlaku sikil, lan isih akeh meneh. 

Aku sempat mikir menawa keramaian sing diciptakan ngrupakne buah dalan ngenak-enak sing pusere ana neng tengah, panggon gerbang pendopo. Ning jebulna dudu, alun-alun iki nyat ramai. Kedelok beberapa wong lagi dolanan sapak bola neng tengah lapangan alun-alun sing amba iki. Beberapa liyane sing klamben kelambi silat mlayu mengitari lapangan. 

Waos Ugi: Contoh Legenda Bahasa Jawa Keong Mas

Kajaba kuwi, ana pasar esuk (basa gaulnya sunmor) sing melu memeriahkan minggu esuk. Beragam barang dagangan bisa awake dhewe temoni neng kene, kaya panganan, kelambi, aksesoris, wedang, benda tajam, lan isih akeh meneh. Ya, cukup kanggo ngebaki kebutuhan esuk lan ngalemake mata sadhela. 

Aku terkesima sawektu, jebulna ana acara tembang-tembangan, nduwe jeneng minggu esuk ceria (muga-muga bener iki jenenge). Jebulna, saben minggu esuk ana acara mangkene. Kaya acara musik utawa apaa, aku ora meloni acaranya nganti akhir. Nggeret pisan. Akeh uga sing nonton. 

Aku sempat ngicipi panganan tradisional. Sabenere bisa awake dhewe temoni kajaba neng kene. Ning hubung aku neng Wonosobo sing adhem, sensasinya dadi seje sanajan rasane padha. Panganan iki kegawe saka glepung lan gedhang sing diadonankan lan dilapisi godhong gedhang nang dhuwur lan ngisore banjur dipanaske neng wajan warata, diwalik-walik nganti matang. Rasane enak. Turene, jeneng panganan tradisional iki yaiku ‘wulak-walik’, persis kaya cara nggawene yaiku dibolak-walik. 

Nek tilik menyang Wonosobo nganti minggu, kowe kudu lunga menyang alun-alun kanggo ngenak-enak nang minggu esuk. Tenan, kemempengan nglegena mangkono sesasinya beda. Mengkene contoh cerita pengalaman pribadi dalam bahasa jawa  ditulisake.
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google+

Related : Contoh Cerita Pengalaman Pribadi dalam Bahasa Jawa Plesiran Ana Alun-alun