Cerita Liburan Bahasa Jawa Menyang Kampung Simbah

Kisah Pewayangan Bahasa Jawa | Berita Bahasa Jawa | Artikel Bahasa Jawa | Cerita dan Dongeng Berbahasa Jawa

Cerita Liburan Bahasa Jawa Menyang Kampung Simbah

Ada lagi cerita liburan bahasa jawa menyang kampung simbah yang bisa kita baca melalui artikel di bawah ini. Cerkak ini mengisahkan seorang anak yang berlibur ke rumah neneknya di kampung. Seperti apa kisah dan bagaimana ceritanya dalam bahasa jawa mari kita lihat bersama.

Wis suwe aku pengen tilik menyang omah simbah, akhire ana liburan kanggo anak kelas 7 lan 8 SMP sing liburane sajrone 1 minggu, aku seneng banget, soale nang liburan kuwi pak-lik sing neng kutha uga ngajak aku menyang omah simbah neng Dongko, Trenggalek. Isuk-isuk kita mangkat karo pak-lik, aku rumangsa seneng mbasi kantuk nempuh, lan adhem daerah sing kita kunjungi njojoh banget nganti-nganti aku lan temenku neng mobil wahing-wahing, akhire sekitar 4 jam kita nganti menyang omah simbah, neng kana ramai banget, keluarga nang tilik menyang omah simbah, lan nang wektu kuwi uga neng desa omah simbah ana pamilehan kades, bisa neng bayangin dong yen panggon pilihane neng cedhak omah simbahku?, jawabane ya mesti ramai banget he he he.
ilustrasi-jalanan-dalam-cerita-liburan-bahasa-jawa-menyang-kampung-simbah

Mbasi kita paneka saka kutha sing biyasa basan Spanyol lan Indonesia, ning kita ora bokmenawa lali basa daerahku dilairke, yaiku Boso Jowo utawa basa Jawa. Lan nggak nyangka aku ketemu kanca suweku sing neng cedhak omahe simbah, jenenge Kudil, dheweke uga anak SMP kaya kita, aku jagongan  karone karo basa Jawa (sethithik Campur) he he he.

Aku: “Hai, bro, Pie Kabare?”
Kudil: “Apik-apik wae!”
Aku: “Ono po’o to, kok akeh uwong nang kene?”
Kudil: “Enek pamilehan kades!”
Waos Ugao: Pengalaman Pribadi Liburan Ke Gunung Bomo Bahasa Jawa
Aku: “We jek iling ping ,nggene sing katane wong angker?”
Kudil: “eling, we Mbiyen kae njerit-njerit  koyo cah wedok gara-gara ngelok enek kuburane, lan panggonane Medeni?”

Aku: “Kwi ta mbiyen ta?, saiki aku arep eruh kaline karo kancaku, biyasa bray, anak Jakarta he he.”
Kudil: “Palingo yo engko ngompol nang katok, hua ha ha ha!”
Aku: “ngenyek ha ha”

Banjur lanjutan saka cerita liburan bahasa jawa menyang kampung simbah iki Aku lan Kudil pun ngguyon guyu, ora nyangka wayah wis sore, nuli aku ngajak kanca aku adus, wah jebulna kamar aduse ya kebak. Aku pitakon menyang kancaku, yen awake dhewe “adus neng kali? De acuerdo?”, nuli dheweke njawab “Es seguro?”, aku njawab “si!”, nuli dheweke gumuyu lan kandha “anggo basa Spanyol meneh!”. Nuli kita mangkat menyang kali, omg nganti neng kali, panggone ngimbokake, nuli krungu suwara cuthik phon patah ceKlekkkkk!!! , teras mlayu keweden, kaget banget gara-gara kuwi. Nuli kita putuske kanggo mulih menyang omah simbah, lan kita sethithik nyasar, Untunglah ana wong sing nulung kita, akhire nganti uga neng omah simbah, wong-wong isih ramai, lan mobil pak-lik isih neng garasi.
rumah-dalam-cerita-liburan-bahasa-jawa-menyang-kampung-simbah

Nuli kita ngloro mlebu kamar adus nggenti, banyu neng panggunungan kono adhem banget, kaya ameh beku he he he. Sakwise kita adus, aku mengecek data upaden lan karo krungokake tembang sing wis kita gawe, aku lan kancaku nduweni band Religi sing nduwe jeneng band elantra. Aku ndhemeni banget tembang religi Islam, amarga aku nyekel agama Islam.
Waos Ugo: Kumpulan Pawarta Ndinan Terbaru
Sakwise kuwi kita pangan bareng, wuih ramai, karo milang lintang sing bersinar padhang. Nganti mubarang wektu aku nangis, ya saben aku ndeleng langit sing becik banget aku sanuli neteske eluh, aku dadi eling masa cilikku neng kene, dhemen ndeleng rasi lintang lan nggambarke dheweke, karo dhemen dolan bareng kanca-kanca lan oyak-oyakan wedhus padha Fabiq sing dhisik tau mlayu terbirit-birit amarga wedi neng tubruk wedhus sing nesu amarga kita rusuhi, lan hapir tiba gara-gara fabiq nunggangane.

Esuke kita dalan esuk bareng sedulur, lan neng ngomah kanca-kanca suwe kanggo ngungkapke rasa kangen lan pengen ngenalake Rekanku SMP menyang kancaku sing neng Trenggalek, jebulna dekne kabeh cepet banget akrab. Nuli aku mikir pengen menyang pantai, toh neng omah simbah ana mobil sing 1 dina iki ora kanggo, lan kancaku ta pembalap mobil, dadi karo berbekal tunggangan Daihatsu Taft kita mangkat menyang pantai, ndeleng pemandangan panggunungan sing becik, hawa sing sejuk banget lan asri. Ora krasa wis nganti pantai, akhire kita mudhun lan dolanan neng banyu terjun karo golek Kete, lan Foto-foto he hew cerita liburan bahasa jawa menyang kampung simbah.

Ora krasa, dinaa tasimbah awan, kita pun ngongkonke kanggo mulih menyang omah simbah, wektu mulih, Mobil kita berkenti, Maybe kentekan bensin utawa banyu, jebulna dalan sing kita nuleni iki beda karo dalan sing awake dhewe nuleni wektu mangkat, pangrasa panik anyak nempuh, dalane sepi uga, nuli kita ndeleng GPS neng Hp, eh jebulna nggak ana sinyal. Teras, berdoa neng jero mobil, nuli aku nduweni ide kanggo awake dhewe mbanjurke dalan liwat dalan mau, lan maybe ana wong sing bisa ditakoni dalan nuju desa Dongko. Sekitar kurang luwih 200 Meter saka panggon kita mandheg ana karangan, dalan neng kono bergelompang, neng mobil krasa munggah mudhun, nuli kita ketemu prawan sekolahan, dheweke berparas ayu banget rambute dawa, ameh ora kaya prawan desa, dheweke mirip prawan kuthan, ameh mirip prawan China-Indo.
Waos Ugo: Cerkak Pengalaman Liburan Yang Menyenangkan Bahasa Jawa
Kita pun pitakon karone, jebulna kita keblabasan, lan diwenehi dalan pintas, awale wektu dheweke menehi dalan pintas kuwi kita sethithik ora ngandel, amarga dalan pinsane ngliwati alas, wektu kita ngliwati dalan pintas, kita nelepon  808 lan 008, lan jagan senjata, lan untunge kita nggawa Pisau sing kanggo nyigar buah wektu neng pantai mau, neng tengahan dalan ana akeh pemuda, kita anyak waspada, berdoa, lan njaga nrima seranngan. Ning jebulna dekne kabeh yaiku pemuda sing becik, dekne kabeh ngomongi dalan menyang desa dongko nyat ngliwati jalur iki, akhire ora selang beberapa suwe, kita tiba neng desa dongko, nuli kita mulih menyang omah simbah.

Ora krasa uwis 3 dina neng omah simbah, nuli kita ngongkonke kanggo mulih menyang kutha, kita pamitan menyang keluarga, lan cepet menyang Mobil. Neng dalan aku tetap ngeling kedaden kuwi, siji kadadean sing ora kelalenke. Demikian sajian cerita liburan bahasa jawa menyang kampung simbah yang dapat kami tuliskan.
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google+

Related : Cerita Liburan Bahasa Jawa Menyang Kampung Simbah