Cerita Liburan Sekolah Ke Rumah Saudara Bahasa Jawa

Kisah Pewayangan Bahasa Jawa | Berita Bahasa Jawa | Artikel Bahasa Jawa | Cerita dan Dongeng Berbahasa Jawa

Cerita Liburan Sekolah Ke Rumah Saudara Bahasa Jawa

Dongeng Jawa - Dalam cerita liburan sekolah ke rumah saudara bahasa jawa ini mengisahkan seseorang melakukan tamasya ke tempat saudaranya. Bagaimana cerita yang disajikan menggunakan bahasa jawa ngoko alus tersebut? Langsung bae lur kita simak ana ngisor kene.

cerita-liburan-sekolah-bahasa-jawa
Preinan utawa liburan sekolah semester iki aku ngentekake wayah bareng keluarga kanggo liburan menyang omahe sedulur neng Madiun, kurang luwih 6 jam dalan saka Malang ketuk Madiun nggunake bis sajrone neng dalan aku ndeleng akeh pemandangan kaya sawah, gunung , lan sak panunggalane, ora krasa wis nganti neng kutha Madiun wektu ketuk ngomah sedulurku aku disambut saka sedulur-sedulur ku, wis suwe aku ora ketemu karo sedulurku neng Madiun mergo aku jarang moro neng nggone sedulurku Madiun, sak suwene ngobrol ora krasa dina wis bengi lan aku nganti keturon.
Waos Ugo: Cerita Liburan Bahasa Jawa Ke Candi Borobudur
Esuk dinane, aku dijak sedulurku lunga mlaku-mlaku mubeng kutha Madiun aku uga diajak menyang alun-alun kutha Madiun neng kana ramai banget wong-wong sing marung kaya dolanan, panganan, lan liya-liya. Ora krasa langit anyak peteng akhire aku ro sedulurku milih kanggo mulih wektu neng dalan mulih aku ora lali tuku panganan kanggo neng omah, sak ketuke neng ngomah aku banjur diajak nonton film kedhemenan ku wektu film neras dumadakan sawong teka jebulna kuwi yaiku kanca sedulurku dheweke uga melu nonton film, ora krasa bengi tambah peteng aku lan sedulurku ngongkonke kanggo turu.
Waos Ugo: Cerkak Pengalama Liburan Yang Menyenangkan Bahasa Jawa
neng dina beirkute, aku ora reti yen dina iki yaiku taun anyar dumadakan sedulurku teka ngagetake dak jebulna dheweke pengen ngajak aku menyang alun-alun mengko bengi kanggo ngrayake taun baru bareng. neng bengi dinane aku lunga bareng sedulurku menyang alun-alun jebulna neng dalanan kutha Madiun ramai pisan akeh wong sing ngrayake taun baru bareng keluargane, wektu petung mundur tiba langit sing maune peten saiki dadi werna-warni mergo akeh kembang api. ora krasa aku wis ndina-dina ana ing Madiun mergo isuke aku kudu mulih menyang Malang sadurung mulih aku ora lali tuku oleh-oleh khas Madiun yaiku brem kanggo sedulur-sedulur ku neng Malang.

Demikian kisah yang menceritakan tentang liburan ke kota Madiun bersama keluarga sewaktu liburan sekolah. Jangan lupa komentarnya di bawah cerita liburan sekolah ke rumah saudara bahasa jawa ini ya.
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google+

Related : Cerita Liburan Sekolah Ke Rumah Saudara Bahasa Jawa