Kisah Pewayangan Bahasa Jawa | Berita Bahasa Jawa | Artikel Bahasa Jawa | Cerita dan Dongeng Berbahasa Jawa

Berita Bahasa Jawa Terbaru, Kasus Demam Berdarah

Berita bahasa jawa terbaru, kasus demam berdarah - Katahe pangrekasa demam berdarah taun 2015 nuli dadi piwulang pangaji kanggo Dinas Kesehatan(Dinkes) kutha Jogja. Luwih-luwih, musim pangudan taun iki beda karo taun nuli. Udan lan panas ora nentu sing nggawe lemut aedes aegypti kanthi gampang berkembang biak.

Kepala Bidang Pengendalian Penyakit lan Kenyehatan Lingkungan Dinkes kutha Jogja Yudiria Amelia nggamblangke, pihake terus nglakoke usaha kagem antisipasi. Tujuane kanggo ngurangi daerah endemis demam berdarah. ”Isih terkendhali. Ora kaya lima taun nuli,” turene, wingi 26 Januari.
berita-bahasa-jawa-terbaru-kasus-demam-berdarah

Taun nuli, banjur dheweke, wilayah endemis dhuwur uga ngalami owah-owahan. Yen taun 2014 kasus paling dhuwur neng Wirobrajan, Wirogunan, Sorosutan, lan Mantrijeron. Nanging, nang taun 2015 papat kelurahan endemis dhuwur neng daerah Sorosutan, Klitren, Muja-Muju, lan Kricak. Diaturke, nganti awal wulan Januari taun iki, wis ana sapuluh kasus demam berdarah neng jogja.
Waos Ugo: Berita Bahasa Jawa Kapolda DIY Ngajak Merangi Teroris
”Daerah kanthi endemis dhuwur kudu luwih siap nglakoke antisipasi. Nanging pangrekasa sing tilar donya uga dadi pamriksa kita, apa ana keterlambatan penanangan utawa apa penyebabpe,” padhange.

Padha karo pengalaman taun-taun sadurunge, kasus demam berdarah akeh ditemokake wulan Januari nganti tekan wulan Maret. Iki barengan karo intensitas musim udan sing ningkat. Sawentara didasarake saka umur, pangrekasa paling dhuwur umur pitu (7) nganti rolas (12) taun.

Dhuwure kasus demam berdarah nganti angka kepaten sing tekan 1 persen, melu dadi kawigaten Pemprov DIJ. Miturut Yudiria, Gubernur DIJ ndawuhi supaya Community Deal utawa kesepakatan antarmasyarakat neng lingkungan dewe-dewe bali dilakokake.

Tanpa ana dukungan uga rumangsan saka masyarakat njero njaga lingkungane sapanggon, mula kasus demam berdarah rekasa dikendhalekne.

”Kita uga bakal ngerahake samubarang sumber daya kanggo ngantisipasi kedaden linuwih,” tambahe.

Kejaba kuwi, saben lelaran kanthi gejala sing mirip karo demam berdarah, kudu cepet diperiksakan menyang fasilitas kawarasan isoh puskesmas utawa rumah sakit. Gejala kesebut ngrupa suhu awak ningkat utawa panas nganti tekan telung (3) dina. ”Apamaneh, yen sempat kedadean pamudhunan suhu ning banjur bali panas maneh,” gamblange.

Direktur utama RS Jogja Tuty Setyowati njaluk masyarakat kanggo ngecek yen ana anggota keluarga sing ngami panas luwih saka telung (3) dina. Iki supaya kondisi pasien wektu dilebokake menyang Rumah Sakit bisa nguwawa. ”Pas wis radha parah, aja lagi diterna menyang rumah sakit,” pesen mantan kepala Dinkes iki. Waos ugo berita bahasa jawa terbaru 2016.
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google+

Related : Berita Bahasa Jawa Terbaru, Kasus Demam Berdarah