Cerita Wayang Bahasa Jawa Pusaka Sing Diduweni Arjuna

Kisah Pewayangan Bahasa Jawa | Berita Bahasa Jawa | Artikel Bahasa Jawa | Cerita dan Dongeng Berbahasa Jawa

Cerita Wayang Bahasa Jawa Pusaka Sing Diduweni Arjuna

Pusaka bagi tokoh pewayangan merupakan hal mutlak yang wajib dimiliki, cerita wayang bahasa jawa pusaka Arjuna ini sedikit menggambarkan senjata atau pusaka yang dimiliki oleh penengah pandawa lima yakni arjuna. Bisa langsung kita simak kisahnya di bawah ini.

Arjuna nduweni pirang-pirang pusaka lan ajimat. Pusaka-pusaka arjuna antarane yaiku panah gendewa saka batara agni sakwise dheweke ngewangi batara agni mungsuh batara indra karo ngobong alas kandawa, panah pasopati saka kirata, sawong panyelak wujud saka batara guru, sadurung arjuna mateni niwatakaca, kuluk emas saka batara indra, panah angenyastra, sakwise dheweke ngalahake prabu niwatakaca lan dadi raja para widadari sajrone pitung dina, keris pulanggeni, panah ardadali, panah cundamanik, keris kalanadah sing asale saka siung batara kala, panah sarotama, panah brahmasirah, lan arya sengkali, kapapate saka Resi Drona, lenga jayangketon saka begawan wilawuk, maratuwane, pusaka mercujiwa, panah brahmasirah, cemethi kyai pamuk, panah mergading lan akeh meneh.
cerita-wayang-bahasa-jawa-pusaka-arjuna
Cerita Wayang Bahasa Jawa Pusaka Arjuna
Arjuna tau ngewangi demang sagotra rukun karo bojone wektu dheweke nggoleki sega bungkus kanggo nakula lan sadewa sakwise kadadean balesigala-gala. Kedadean iki sing nggawe demang sagotra iklhas dadi bolo pandawa mbesuk sak jerone perang baratayuda.

Sakwise pandawa dibebungahi alas kandaprasta sing kenal angker, arjuna ketemu karo begawan wilawuk sing lagi nggolekekne lanang sing diipekne putrinya. Wektu kuwi begawan wilawuk sing dadi buta nggawa arjuna lan rabekne dheweke karo putrinya, dewi jimambang.

Jarene iki bojo pisanan saka arjuna. Saka maratuwane, dheweke mbisa warisan lenga jayangketon sing berhasiat bisa ndeleng makhluk lembut nek dioleskan neng mripat. Lenga iki berjasa gedhe kanggo para pandawa sing wektu kuwi ngadhep karo lelembut yudistira lan sedulur-sedulure sing ora bisa didelok mata biyasa. Wektu kuwi ugaa arjuna bisa ngalahake lelembut dananjaya saka wilayah madukara. Lelembut danajaya nuli merasuk jero awak arjuna. Kajaba mbisa jeneng dananjaya, arjuna uga nyaka wilayah kesatrian neng madukara karo patih suroto dadi patihe.

Pusaka mana yang kamu punya? Mungkin hanya Arjuna yang memiliki banyak pusaka dan ajiman. Sekian dulu ya cerita wayang bahasa jawa pusaka Arjuna jangan lupa share ke teman yang lain.
Advertisement
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google+

Related : Cerita Wayang Bahasa Jawa Pusaka Sing Diduweni Arjuna