Kisah Pewayangan Bahasa Jawa | Berita Bahasa Jawa | Artikel Bahasa Jawa | Cerita dan Dongeng Berbahasa Jawa

Cerita Wayang Bahasa Jawa, Arjuna Pandawa Lima Kang Tampan

Arjuna merupakan salah satu dari Pandawa Lima, cerita wayang bahasa jawa Arjuna Pandawa Lima kang tampan ini akan membahas bagaimana ketampanan arjuna sehingga memiliki banyak istri (playboy kalee ya). Yang jelas para dalang biasa menyebutnya dengan suatu kelebihan yang dimiliki Arjuna sehingga mampu menerima banyak wanita dari berbagai kalangan, lebihnya lagi ia dapat diterima pula oleh para isterinya. Yuk simak dalam bahasa jawa kisah selanjutnya itu.

Akehe bojo sing diduweni Arjuna jero cerito pawayangan dudu ngrupakne gambaran ksatria sing serakah bojo utawa mata keranjang, ning gambaran menawa Arjuna bisa nrima lan katampa saka kabeh tunggalan. Pas enom, Arjuna tau pengen mbojo Dewi Anggraini, bojo Prabu Ekalaya utawa uga kerep karan Prabu Palgunadi saka kerajan Paranggelung.
cerita-wayang-bahasa-jawa-arjuna-pandawa-lima-kang-tampan

Wektu kuwi Arjuna sing pengen meksakne kekarepane ngakibatake Dewi Anggraini pateni awak amarga dheweke mung setia nang bojone. Prabu Ekalaya sing meruhi hal kuwi menantang Arjuna, ning kelinuwihan Prabu Ekalaya jebulna luwih saka Arjuna. Arjuna nuli nggugat nang Drona. Dheweke nganggep gurune wis ingkar ujar karo tau ngaranekne ora arep tau mulangi manah marang sapa kajaba Arjuna. Resi Drona nuli lunga marang Prabu Ekalaya.

Prabu Ekalaya nyat yaiku penggemar saka Resi Drona, ning amarga dheweke ora bisa ngguru sacara teras, dheweke nggawe arca Drona neng istanane kanggo diajak omong lan latihan. Saka Drona hal kesebut dianggep dadi salah sawijining hal larang karo masang patunge neng kana. Mula dadi gentine Resi Drona nuli njaluk ali-ali Mustika Ampal sing wis ditandur neng driji Prabu Ekalaya.

Saka drona driji kesebut nuli dipotong nuli neng tempelkan nang driji Arjuna. Ket kuwi Arjuna nduweni nem driji nang tangan tane. Hal iki jero basa Jawa karan siwil. Wektu ketemu karo Arjuna meneh, Prabu Ekalaya kalah. Wektu kuwi dheweke ngelingi menawa dheweke wis diperdaya, mula sadurung mati dheweke celathu arep membalas dendam nang Drona mbesuk jero Perang Baratayuda.

Terimakasih atas kunjugannya, kamu baru saja membaca kisah salah satu pandawa yang memiliki paras paling ganteng dalam  cerita wayang bahasa jawa Arjuna Pandawa Lima kang tampan.
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google+

Related : Cerita Wayang Bahasa Jawa, Arjuna Pandawa Lima Kang Tampan