Cerita Wayang Bahasa Jawa Arjuna Krama Kalian Srikandhi

Kisah Pewayangan Bahasa Jawa | Berita Bahasa Jawa | Artikel Bahasa Jawa | Cerita dan Dongeng Berbahasa Jawa

Cerita Wayang Bahasa Jawa Arjuna Krama Kalian Srikandhi

Arjuna krama merupakan sebuah kisah yang menceritakan tentang pernikahan antara Arjuna dan Srikandhi. Dalam kisah tersebut tentu saja diwarnai dengan peristiwa yang menceritakan tentang keluarga pandawa lima serta tokoh lainnya. Bagaimana kisah cerita wayang bahasa jawa Arjuna krama kalian Srikandhi mari simak bersama.

Prabu Drupada raja Pancalareja diadhep Trusthajumena lan Patih Trusthaketu. Dekne kabeh ngomongna Srikandhi sing lunga tanpa pamit. Dumadakan teka Patih Jayasudarga kongkonan raja Paranggubarja, kanggo ngantekne layang lamaran. Kongkonan kesebut dituduh menawa Srikandhi lunga saka istana, ora kawruhan panggon tujuane. Prabu Drupada uga nyabarke kelungan Srikandhi marang raja Ngamarta. Prabu Jungkungmardeya raja Paranggubarja, nrima ketekan Patih Jayasudarga.
ilustrasi-cerita-wayang-bahasa-jawa-arjuna
Ilustrasi Cerita Wayang Bahasa Jawa Arjuna

Patih ngandhani babagan jawaban raja Drupada, menawa Srikandhi lunga mungkur istana. Prabu Jungkungmardeya ngongkon para punggawa ben ngewangi panggolekan Srikandi. Prabu Puntadewa diadhep saka Wrekodara, Nakula lan Sadewa. Trusthajumena teka ngantekne layang panuduhan. Banjur Trusthajumena bali menyang negara Pancalareja. Prabu Puntadewa menehi prungu marang Durpadi, menawa Srikandhi lunga mungkur istana.

Drupadi meneng-meneng lunga menyang Taman Maduganda. Neng Taman Maduganda Arjuna lagi mulang manah marang Srikandhi, Drupadi teka mengamuk, Arjuna digeret lan disembunyikan, Srikandhi dihajar nganti semaput. Drupadi bali menyang Ngamarta. Sakwise siuman Srikandhi inggat, bali menyang Pancalareja. Arjuna tergopoh-gopoh arep nulung Srikandhi, ning sing dipeluk Sumbadra. Sumbadra nesu lan ngerti menawa Arjuna ndemeni Srikandhi.

Kedadeana parapadu. Arjuna inggat bali menyang Madukara. Drupadi memoni Prabu Puntadewa, nuli nyritani babagan Arjuna lan Srikandhi. Sadewa dijaluk kanggo nyeluk Arjuna. Sadewa lunga menyang Madukara, Arjuna ngebaki celukan kakange. Prabu Kresna teka memoni Prabu Puntadewa neng Ngamarta. Wrekodara lan Nakula melu menyambutnya. Sadewa teka bareng Arjuna. Prabu Kresna ngerti persoalan Arjuna, nuli jaluk ben Arjuna diserahkan menyang Pancalareja.

Prabu Drupada lagi omong karo Trusthajumena, banjur Srikandhi teka. Raja banget bungah, Srikandhi dikongkon mlebu menyang istana. Prabu Kresna, Wrekodara lan Arjuna teka ngadhep raja. Prabu Kresna nyritani marang Prabu Drupada babagan hubungan antara Arjuna karo Srikandhi. Prabu Kresna ngusulake ben dekne kabeh ngloro dikawinke. Trusthajumena dijaluk nareni Srikandhi.

Srikandhi njawab, dheweke arep diperisteri Arjuna, nek Arjuna bisa ngalahake kepinteran manahe. Arjuna nyaguhane, ning jaluk diwakili saka Rarasati. Prabu Puntadewa diadhep saka Nakula, Sadewa lan Gatotokaca. Gatotkaca dijaluk nggoleki kabar babagan Arjuna neng Pancalareja.

Prabu Jungkungmardeya nampa laporan saka Sarawita, menawa kongkonan raja mati saka Srikandi. Raja bareng Bagawan Tunggulmanik lunga menyang negara Pancalareja. Prabu Drupada lagi ngomong karo Prabu Kresna lan Trusthajumena. Gatotkaca teka, narekne nasib Arjuna. Raja nyritani babagan kawinan Srikandhi lan Arjuna Perajurit Prabu Jungkungmardeya nempuh Pancalareja.

Wrekodara, Arjuna lan Gatotkaca ditugaske kanggo menyongsong ketekan mungsuh. Prabu Jungkungmardeya mati saka Arjuna. Patih Jayasudarga mati saka Gathotkaca lan Begawan Tunggulmanik mati saka Wrekodara. Perang wis buyar, Pancalareja dadi aman bali. Prabu Drupada ngenekake pesta kawinan antara Arjuna lan Srikandhi, bareng keluarga Dwarawati lan Pandhawa.

Demikian cerita yang mengisahkan tentang pernikahan Arjuna dan Srikandhi. Semoga kisah cerita wayang bahasa jawa Arjuna krama kalian Srikandhi di atas memberi kita hiburan.
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google+

Related : Cerita Wayang Bahasa Jawa Arjuna Krama Kalian Srikandhi