Bahasa Jawa dalam Cerita Liburan Menyang Bali

Kisah Pewayangan Bahasa Jawa | Berita Bahasa Jawa | Artikel Bahasa Jawa | Cerita dan Dongeng Berbahasa Jawa

Bahasa Jawa dalam Cerita Liburan Menyang Bali

Hey kanca kabeh iki aku arep sinau bahasa jawa dalam cerita liburan menyang bali babagan wektu liburanku neng Bali. wektu kuwi kira-kira aku umur 8-9 taun (emm.. suwe pisan ). Kaya apa perjalanan kui ayo pada kita simak ngisor kene.

Liburan kui dianyak wektu kabeh guru-guru saka SD ngrencanake mlaku-mlaku menyang bali, lan kabeneran bapak ku yaiku salah siji guru neng kana, dadi aku bisa melu bareng dekne kabeh, aku, adhi lanangku, lan bapak ku (ibu ku ora melu amarga dheweke kudu tandhang gawe ) mangkat menyang Bali bareng guru-guru lan keluargane tepat gebug 08.00 saka jakarta, nggunakne bus sing disewa kanggo ngeterke nganti Bali dalan kuwi keliwatan nggunakne rute/jalur darat, turene sih ben luwih menikmati pemandangan alam.
cerita-bahasa-jawa-liburan-ke-bali

Dalan ditempuh liwat jalur Pantura menyang arah Unggaran nuli ngliwati Ketapang banjur Gilimanuk, Bali (iki sih manut cerito bapak ku, soale ta wayah kuwi aku isih cilik dadi ora besitu ngerti dalan, hehew). Wektu neng pelabuhan kanggo nyebrang kita munggahi kapal Feri, neng kana kabeh mudhun saka bus lan mileh munggah mendhuwur kapal kanggo ndeleng pemandangan segara.
Wektu kapal pirang-pirang atraksi sing dinyangna, saka anak-anak sing terjun kesegara kanggo njupuk dhuwit koin sing dilempar saka penumpang kapal, nganti para pangadol-pangadol panganan utawa aksesoris sing nawakne dagangan dekne kabeh.
Wos Ugo: Cerkak Lingkungan Terbaru Tugas Bahasa Jawa
Kapal banjur mangkat, neng tengah dalan aku, adhi, bapakku, lan guru lanang kanca bapak dak ana ing pinggir pagar pamates kapal, dikana kami ndeleng iwak lan ubur-ubur sing becik banget, amarga wektu kuwi aku lan adhi dak isih cilik banget, dadi kami seneng banget lan mengagumi banget pemandangan kesebut.

Bahasa jawa dalam cerita liburan menyang bali tak terusake ya. Nganti saking gumune, sandhale adhiku tiba menyang segara ucul, amarga posisi kami lingguh neng pagar pamates karo sikil neng njaba pagar dadi sandhal kuwi bisa kejegur neng segara (heheheh). Banjur aku kabeh gumuyu lan adhiku sing polos kuwi mung bisa kandha “pak sendal dedek tibo pak” hehehe..(polose adhiku iki).
Waos Ugo: Cerita Liburan Bahasa Jawa Ke Candi Borobudur
Numpak kapal feri sekitar 1-2 jam yen ora salah, nuli kami nganti neng pelabuhan Gilimanuk-Bali, kami teras munggahi bus lan mudhun saka kapal menuju hotel kanggo nginep, sadurunge kami mampir menyang pasar cedhak pelabuhan sing nawakne macem-macem macam pernak-pernik khas Bali. Neng Bali kami nginep sajrone seminggu, dikana Kami bareng rombongan mengunjungi pirang-pirang panggon sing becik lan mengesankan banget. Siji ukara saka aku sing menggungkapkan kebecikan Bali wektu kuwi “panggon sing nduweni sayuta pesona kanthi pantai sing becik”

Inilah kisah perjalananku sewaktu liburan ke Bali dan sengaja saya tuliskan sebagai sarana belajar bahasa jawa. Gimana tanggapan teman-teman tentang bahasa jawa dalam cerita liburan menyang bali ini? 
Advertisement
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google+

Related : Bahasa Jawa dalam Cerita Liburan Menyang Bali