Cerkak Pengalaman Pribadi Menyenangkan Bahasa Jawa

Kisah Pewayangan Bahasa Jawa | Berita Bahasa Jawa | Artikel Bahasa Jawa | Cerita dan Dongeng Berbahasa Jawa

Cerkak Pengalaman Pribadi Menyenangkan Bahasa Jawa

Cerkak pengalaman pribadi menyenangkan bahasa jawa- Pengalaman nyenengna aku neng wektu liburan sekolah ,aku lan kanca ku lunga plesiran menyang omah wong tuwa kanca aku sing manggon neng padalarang. Aku pengen cepet tekan neng tujuan kesebut lan kita pun ngerncanake kanggo lunga mrana nggunakne siji transportasi kutha sing disebut kereta apa utawa sepur supaya cepet nganti tujuan .
cerkak-pengalaman-pribadi-menyenangkan-bahasa-jawa
cerkak pengalaman pribadi menyenangkan bahasa jawa
Waos Ugo: Cerita Wayang Srikandi dalam Bahasa Jawa
Wektu neng dalan nuju omah kanca ku ,aku tuku oleh-oleh dhisik kanggo wong tuwa kanca aku .
Sore kuwi wektu Aku lan kancaku tekan neng tujuan banjur nuju omah kanca ku lan wektu mlebu menyang omahe banjur salaman marang wong tuwa kanca ku sing wis nunggu neng omah lan kami banjur menehake oleh-oleh sing mau tak tuku neng ndalan. Aku lan Nita kancaku banjur leren dhisik sadhela lan nginum segelas teh sing digawe saka banyu adhem.

Sakwise cukup ngaso, Nita ngejak menyang sawah duwe keluargane lan neng kana aku menikmati pemandangan alam sing becik apike, amarga udara ne isih sejuk lan hamparan sawahan isih amba lan kali-kali ugo banyune isih bening. Aku rumangsa ora sia sia amarga wis neng ajak Nita kanggo berlibur menyang desa ne kuwi.

Wektu sore maghrib, Aku lan Nita bajur age-age kanggo bali mulih. Lan kami ora lali kanggo berpamitan marang wong tuwane Nita.
Waos Ugo: Cerkak Bahasa Jawa Horor Menakutkan
Wektu arep mulih menyang omah, aku nuju stasiun dhisik kanggo tuku tiket kereta. Wektu kami mengantri kanggo tuku siji tiket jebulna dompete Nita ilang amarga kecopetan. Nita binggung amarga ora ana meneh dhuwit sing turah neng sak e lan dheweke ora bisa tuku tiket, lan ora adoh saka stasiun kereta kuwi aku nggoleki dompet Nita dhisik sing mbok menawa tiba neng cedhak stasiun .

Jebulna ,dompet kanca aku wis ditemokake lan isine ugo tetap wutuh, untung wae ora ana barang sing ilang. Dompet kanca ku tiba amarga kanca ku ora bener ngleboke dompete menjero sak clana. Lan kami banjur bali ngantri kanggo tuku tiket kereta.

Ora suwe banjur kereta teka lan kami age-age kanggo munggah menyang kereta kesebut, sanganti neng stasiun bandung, kami teras numpak bis umun meneh kanggo nyedhak antara mulih menyang omah, sakwise nganti neng ngarep dalan gedhe sing cedhak karo omah dewe-dewe, kami pun misah kanggo mulih menyang omah. Mangkena cerkak pengalaman pribadi menyenangkan bahasa jawa sing tak tulisake.
Advertisement
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google+

Related : Cerkak Pengalaman Pribadi Menyenangkan Bahasa Jawa