Pawarta Bahasa Jawa Kebakaran di Sleman Meningkat

Kisah Pewayangan Bahasa Jawa | Berita Bahasa Jawa | Artikel Bahasa Jawa | Cerita dan Dongeng Berbahasa Jawa

Pawarta Bahasa Jawa Kebakaran di Sleman Meningkat

Kadadean kebakaran neng wilayah Kabupaten Sleman ketuk 126 cacah sajrone kurun wayah taun 2015 nganti 4 November iki. Kadadean kobongan anyak ningkat ket bulan September lan mencapai puncake neng bulan Oktober.

Kepala UPT Damkar Kabupaten Sleman Ismu Achmad D ping maparke, iki sing paling kerep kedadean yaiku kebakaran palemahan, alas, lan panggon pambuwangan sampah.
Pawarta Bahasa Jawa Kebakaran di Sleman Meningkat

Faktor penyebab kobongan kuwi dhewe yaiku amarga cuaca ekstrem ditambah aktivitas masyarakat wektu ngobong sampah utawa turah pakoleh panen tebu, ning durung nganti geni padam wis ditinggalake ngono wae. Dadine geni cepet merembet mergo cuaca sing panas lan tiupan angin.

“Kanggo wilayah Sleman, alas sing kerep kobong neng lereng gunung Merapi, lan Prambanan. Yen pangarangan sing paling akeh kedaden neng Depok, penyebabe akeh amarga hubungan cendhak arus listrik,” padhange, Rabu (04/11/2015).

Karo dhuwure cacah kadadean kobongan neng Kabupaten Sleman, jebulna ora diimbangi salah sijine karo armada damkar sing ana. Wektu iki UPT Damkar Kabupaten Sleman nduweni 2 armada tanki banyu lan 5 unit mobil damkar. Ning saka kelima mobil kesebut, mung 2 mobil wae sing kondisine isih becik lan prayoga beroperasi. Sementara telu mobil liyane wis ngalami karusakan.

“Telu isih bisa kanggo ning ora optimal. Kemenjanganke dheweke kokehan kuwi neng instalasi mesin pompane. Nyat beberapa mobil kuwi wis suwe, sing paling suwe ana taun 1996 ana uga sing taun 2004,” tambahe. Pawarta bahasa jawa kebakaran.
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google+

Related : Pawarta Bahasa Jawa Kebakaran di Sleman Meningkat