Berita Kebanjiran Dalam Bahasa Jawa

Kisah Pewayangan Bahasa Jawa | Berita Bahasa Jawa | Artikel Bahasa Jawa | Cerita dan Dongeng Berbahasa Jawa

Berita Kebanjiran Dalam Bahasa Jawa

Berita kebanjiran dalam bahasa jawa - Jakarta bakal kebanjiran maneh. Curah udan sing dhuwur isih ngancam jero beberapa dina neka, tembung Deputi Meteorologi BMKG Pak Yunus.

"Sing butuh diwaspadani yaiku udan sing manut model, manut prakiraan, bisa mudhun liwat tengah wengi jero siji nganti telu dina neka. Yen intensitase luwih gedhe saka saiki, mula kaananne bisa luwih ala. Sawalike yen intensitase luwih cendhek, kaananne bokmenawa ora bakal luweh parah," gamblang Yunus.

Yunus maparke, cuaca mangkene sadawa Februari, terkait karo panggon srengenge neng kidul jalur Katulistiwa.

Udan lebat anyak ngguyur Jakarta lan sekitare ket Minggu bengi nganti Senin (9/2) tengah wengi. Banyu mbludak lan mbanjir neng seantero kutha.
Waos Ugo: Pawarta Kebakaran Alas Ngagem Bahasa Jawa
Ora dilaporkan anane korban jiwa, ora uga karusakan nduwe arti. Tumeko sore, banyu susut neng pirang-pirang panggonan kutha.

Banjir iki durung separah banjir nang taun 2012 lan 2013 kala mben. Nanging banyu ugo meh tekan Istana Merdeka -sing isih ditinggal Presiden Jokowi sing nglakoke dinas menyang telu negara ASEAN. Untunge, luapan banyu mung ketuk dalanan plataran istana, ora nganti mlebu. Yen nganti ketuk Istana Negara mangka suasana bakal luwih parah saka iki.

Mugo wae udan ora patio deres maneh saengga banjir ana jakarta tahun iki bisa alon-alon surut lan kegiatan warga bisa mlaku kaya biasane maneh. Berita kebanjiran dalam bahasa jawa mengkene ditulisake.
Advertisement
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google+

Related : Berita Kebanjiran Dalam Bahasa Jawa