Kisah Pewayangan Bahasa Jawa | Berita Bahasa Jawa | Artikel Bahasa Jawa | Cerita dan Dongeng Berbahasa Jawa

Berita Basa Jawa Ngoko Loro Pesawat Ora Bisa Ndarat Ana Pekanbaru Mergo Keluk

Berita Bahasa Jawa - Kabut keluk nggawe jarak pandangan neng pekanbaru soyo parah. Loro pesawat pamaburan saka jakarta esuk iki durung bisa ndarat neng pekanbaru.

Mangkana disamapaeke, OIC bandara sultan syarif pekanbaru dina selasa (25/8/2015). Hasnan nggamblangna, esuk iki jarak pandang ngala nganti mung 500 meter amarga kabut keluk mergo keobongan alas.

"Ppandangan kewates, nggawe loro pamaburan saka jakarta durung bisa ndarat. Kapindho pesawat wektu iki iseh muter-puter neng wilayah Pekanbaru," tembung Hasnan.
berita-bahasa-jawa-ngoko
Berita Basa Jawa Ngoko Loro Pesawat Ora Bisa Ndarat Ana Pekanbaru Mergo Keluk

Loro pesawat sing ora bisa mudun yaiku citilink nomor pamaburan qg936 saka jakarta. Pesawat iki mestine wis mudun neng bandara SSK pekanbaru nang gebug 06.55 wib mau.

Sabanjure, pesawat lion air nomor pamaburan jt388 uga saka jakarta. Pesawat iki mestine mudun neng pekanbaru nang gebug 07.20 wib. Ning nganti gebug 07.35 wib kapindho pesawat isih muter-muter neng langit pekanbaru.

"Pandangan mung 500 meter nggawe kapindho pesawat kerekasan kanggo ndarat. Nganti saiki kapindho maskapai kuwi isih muter-puter neng langit," tambah Hasnan.
Waos Ugo: Pawarta Bahasa Jawa Program Budi Pekerti Diresmeke Menteri Pendidikan
Lagekne kanggo jadwal kemangkatan ket gebug 06.00 wib ora ngalami kendala. Pisana dikemuli keluk kandel, hal kuwi ora mekewuhi jadwal kemangkatan.

"Yen kanggo kemangkatan ora ana masalah. Mau esuk lion air lan garuda wis bisa mabur menyang jakarta. Kerekasan kuwi justru kedadean kanggo pendaratan yen antara pandang mung 500 meter," tembung hasnan.

Mengkene Berita Basa Jawa Ngoko Loro Pesawat Ora Bisa Ndarat Ana Pekanbaru Mergo Keluk disampekna marang seduler kabeh.
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google+

Related : Berita Basa Jawa Ngoko Loro Pesawat Ora Bisa Ndarat Ana Pekanbaru Mergo Keluk