Pawarta Bahasa Jawa Pendidikan 2017: Puluhan Murid Playgroup lan TK Sinau Nandur Sayuran

Kisah Pewayangan Bahasa Jawa | Berita Bahasa Jawa | Artikel Bahasa Jawa | Cerita dan Dongeng Berbahasa Jawa

Pawarta Bahasa Jawa Pendidikan 2017: Puluhan Murid Playgroup lan TK Sinau Nandur Sayuran

Pawarta Pendidikan 2017 - 30 murid Play Gruop lan TK El Genio desa Jambidan, Kecamatan Banguntapan, Kabupaten Bantul nekani unut pengembangan tanduran hidroponik Wirajaya Makmur, desa Wirokerten, Kecamatan Banguntapan, Dina Kamis (26/1/2017) esuk.

Bocah-bocah umur telu nganti limang taun kesebut antusias sinau nandur macem-macem tanduran. Kajaba ngenal tanduran kanggo bocah-bocah uga semangat manen langsung ketela.
Senajan kudu reget, rasa pengen ngerti bocah-bocah kuwat banget.

Kebungahan nambah pas bocah-bocah kesebut berkesempatan ngubengi desa Wirokerten numpak gerobak sapi. Kanthi didampingi guru-guru, dekne kabeh nikmati kahanan pandesan.
pawarta-pendidikan-2017

Eva Natalia Gultom, salah siji pamulang Playgrup lan TK El Genio nggamblangna kemempengan iki padha karo tema sing wis ditentoke sekolah yaiku sinau ngenalake tanduran.

"anak-anak bisa ngerti tandur lan kanggonan-kanggonan tanduran luwih gamblang pas terjun menyang lapangan. dekne kabeh uga sinau ngrumat supaya tanduran tuwuh subur," gamblange.

Kemempengan kesebut uga selaras karo kemempengan neng kelas yaiku cooking class sing mulangna cara mengolah panganan sehat marang bocah-bocah.

Mulia saka nggawe omlet sayur nganti panganan waras liyane.

"neng sekolah uga ana cooking class nggawe panganan sing ana sayurannya. Ana hubungane saka nandur nganti ngolah," gamblange.

Sawise kemempengan ngenal tanduran hidroponik neng desa wirokerten, ketela sing wis dipanen bakal didadekne materi cooking class. Neng endi bocah-bocah berkesempatan berkreasi kanthi  ngolah ketela sing sehat lan bergizi.

Eva ugo ngaku seneng kanthi kegiata iki. Dikarepke bocah-bocah tambah demen karo tanduran lan sregep mangan sayur mayur demi kawarasan lan tuwuh kembang dekne kabeh.

Banjure, tanduran hidroponik neng Wirokerten miturute apik banget dadi panyinaon.

"Apik banget lan butuh dikembangke kanggo ndukung donya pamulangan. Saka njaba Banguntapan uga bisa tilik," tambahe.

Sawentara kuwi, Ratu Umma selaku pengelola BUMDes Wirajaya Makmur ngaku bungah kanthi kunjungan bocah-bocah kesebut.

Miturute kanthi kemempengan iki bocah-bocah dadi luwih ngerti tanduran sacara yekti dudu mung teori.

"Dekne kabeh ora isin pitakon. Kanthi semangate dekne kabeh njedol tela," ceritone. Diterjemahke saka halaman Tribun.
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google+

Related : Pawarta Bahasa Jawa Pendidikan 2017: Puluhan Murid Playgroup lan TK Sinau Nandur Sayuran