Berita Bahasa Jawa 2017: Pesawat Garuda Kepleset Neng Lanud Adisutjipto

Kisah Pewayangan Bahasa Jawa | Berita Bahasa Jawa | Artikel Bahasa Jawa | Cerita dan Dongeng Berbahasa Jawa

Berita Bahasa Jawa 2017: Pesawat Garuda Kepleset Neng Lanud Adisutjipto

Pesawat Garuda kepleset neng Bandara Adisutjipto, Dina Rabu (1/2/2017) gebug 19.51 bengi. Pesawat kesebut mabur saka Cengkareng nuju Yogyakarta.

Kapentak Lanud Adisutjipto Mayor Giyanto tuturke, pesawat benomer GA 258 kesebut kepleset wektu arep mudun neng landasan Bandara Adisutjipto.

"Landing saka runway 09, kepleset neng kidul Apron terminal A," gamblange.
Pesawat ana ing lor landasan kanthi posisi madhep timur laut. Saka informasi sementara, ora ana korban jiwa jero kadadean kesebut.

Sementara kuwi, kondisi cuaca neng area DIY wektu kedaden nganti saiki ngalami udan deras.
Berdasarkan informasi sing katampa, pesawat kuwi bernomor registrasi PK GNK, karo nomor pamaburan GA 258 rute pamaburan CGK-JOG. Pesawat ngusung lima awak kabin lan 115 penumpang.

Pesawat kesebut metu landasan sak-uga mendarat saka arah runway 09 karo kondisi cuaca udan. Kondisi crew lan awak pesawat slamet, saiki lagi proses evakuasi.

Wondene saka penelusuran liwat situs Flight Radar, pesawat kesebut sadurunge kedelok muter-puter dhisik. Iki kedelok saka rute pamaburan padha karo sing ana neng Flight Radar.

Info insiden iki nyebar amba neng situs jejaring sosial, sing ngomongke menawa pesawat kepleset neng tengah udan deras sing mengguyur wilayah Yogyakarta kawit sore.  Diterjemahake saka halaman Tribun
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google+

Related : Berita Bahasa Jawa 2017: Pesawat Garuda Kepleset Neng Lanud Adisutjipto