Contoh Deskripsi Bahasa Jawa tentang Sekolah

Kisah Pewayangan Bahasa Jawa | Berita Bahasa Jawa | Artikel Bahasa Jawa | Cerita dan Dongeng Berbahasa Jawa

Contoh Deskripsi Bahasa Jawa tentang Sekolah

Selamat malam teman-teman semua, bagi kamu yang mencari contoh deskripsi bahasa jawa tentang sekolah dan lingkungan di dalamnya di bawah ini sedikit uraian terkait dengan materi yang kamu cari. Sebagai contok cerita deskripsi kali saja dapat kamu gunakan sebagai referensi saat ada tugas pelajaran bahasa jawa atau muatan lokal.

Cerita deskripsi dengan menggunakan bahasa jawa krama berikut merupakan sajian yang sengaja dituliskan untuk mempermudah teman-teman dalam belajar bahasa jawa. Jangan lupa jika bermanfaat sempatkan share artikel ini dengan sosial media facebook, twetter, atau google plus yang kamu miliki.

Sekolahku yaiku SMAN 3 Bantul yaiku salah satunggal sekolah ingkang paling sae ing kitha kula. mboten heran sekolahku salajeng diminati dening calon-calon siswa enggal ingkang kersa sinau ing mriki. Hal kesebat sangeta wajar amargi sekolahku salajeng mendapakan peringkat setunggal ing saben ajang lomba ingkang dipunndhereki sae tingkat kitha kersaa provinsi.
contoh-deskripsi-bahasa-jawa-tentang-sokolah
Contoh deskripsi bahasa jawa tentang sekolah – Mboten namung statuse ingkang ngrupikaken sekolah paling sae, kepepakan fasilitas uga wiyaripun sekolahku ugi dados salah satunggal faktor ingkang nyurung para calon siswa konjuk sinau ing sekolahku. wiyar wungon sekolahku udakawis sekitar 2 hektar ingkang kunjuk dados 4 lokal wungon. Nalika pertama mlebeti sekolahku, kita sedaya badhe manggihi lokal wungon setunggal, yaiku ruang guru, kantor administrasi, uga ruang kengungkukan siswa.
Waos Ugo: Cerkak Gemar Menabung Bahasa Jawa
Ruangan-ruangan kesebat ngadeg sejajar manjang setunggal sami benten. saksampune nglangkungi komplek banguan setunggal kita sedaya badhe manggih komplek wungon kelas yaiku, ruang kelas setunggal ingkang enten ing kunjukan ler, ruang kelas kalih ing kunjukan kidul uga kelas telu ing kunjukan kilen. ing komplek kelas setunggal, enten 7 kelas ingkang badan saking kelas 7.1 ngantos 7.5, ing komplek kelas 8 enten 7 kelas ingkang badan saking kelas 8 Ipa 1 ngantos 3 uga 8 Ips setunggal ngantos 4, uga ing komple kelas 9 ugi enten 7 kelas, badan saking 9 Ipa 1 ngantos 3 uga 9 Ips 1 ngantos 4.

Tepat ing madya-madya komplek kelas enten setunggal lapangan ingkang wiyar sanget uga biyasa kunjuk dados lapangan upacara, kajawi kunjuk dados lapangan upacara lapangan kesebat ugi asring kunjuk dados panggen kengungkukan olah raga kados sapak bola, basket, badminton, uga benten-benten. Fasilitas sekolahku pun sanguh dipunsanjang ingkang paling pepak. enten kathah fasilitas kados lab ipa, lab basa, perpustakaan, green house, ruang multimedia, aula, parking lot uga ruang fitness.
Waos Ugo: Cerkak Bahasa Jawa Prambanan
senaosa ageng uga wiyar sekolahku sangeta sejuk uga ijem. ing ngrika kathah ing tanemi wit-wit rindang ingkang berbaris ing setap pojok-pojok panggen. Bahkan ing ngajeng saben ruangan kelas enten taman santun cekap ageng ingkang mimbuhi kelokan sekolahku. punika sekolahku, sekolah ingkang paling sae dadosipun kula bangga sanguh bersekolah ing mriki. Contoh deskripsi bahasa jawa tentang sekolah.
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google+

Related : Contoh Deskripsi Bahasa Jawa tentang Sekolah