Pawarta Bahasa Jawa Pendidikan Terbaru, Ewon Bocah Putus Sekolah

Kisah Pewayangan Bahasa Jawa | Berita Bahasa Jawa | Artikel Bahasa Jawa | Cerita dan Dongeng Berbahasa Jawa

Pawarta Bahasa Jawa Pendidikan Terbaru, Ewon Bocah Putus Sekolah

Pawarta bahasa jawa pendidikan terbaru, ewon bocah putus sekolah - Pamerentah Provinsi Lampung taksih gadhah PR ageng ing bidang pamucalan. Amergi, angka putus sekolah ing Sai Bumi Ruwa Jurai taksih inggil. Saking data baku pamucalan (dapodik) Kemendikbud, angka putus sekolah ing Lampung taun 2015 dumugi 3.858 lare. Kabupaten Lampung wetan paling ageng anane bocah putus sekolah, nun inggih 908 siswa. Saklajenganipun Kabupaten Lampung Tengah sacacah 744 siswa, Kabupaten Lampung Selatan 492 lare, Lan Metro 63 lare.

Miturut Mulyanto Widodo salah satunggaling pengamat pamucalan, inggilipun Lare putus sekolah niki dipunakibataken dening macem-macem faktor, kawitan saking faktor keluarga, ekonomi, ngantos faktor lingkungan.
pawarta-bahasa-jawa-pendidikan-terbaru

Waos Ugo: Berita Bahasa Jawa Terbaru Kasus Demam Berdarah
’’Kajawi faktor-faktor kesebat, kita sedaya ugi kedah ningal kados pundi sikap lare anggenipun nderek pamucalan. Amargi ingkang sekolah uga sinau punikaka lare uga niki betah angsal dukungan, motivasi, pengawasan saking keluarga uga sekolah,” criyosipun.

Konjuk punika, piyambakipun nedha, supados saben guru, kepala sekolah ngantos pejabat ing dinas pamucalan wonten daerah aktif lebet numindakake tindakan pancegahan.

Ketua Jurusan pamucalan basa uga Seni, FKIP Unila niki ugi mastanikaken, pihak sekolah ugi kedah berkoordinasi kaliyan komite sekolah konjuk madosi solusi kagem nyakaken Anak Putus Sekolah.
’’Pihak sekolah mboten angsal mendel. piyambake sedaya kedah aktif madosi mangertos menapa penyebab anak-anakipun kendel sekolah,’’ criyosipun.

Nanging menawi penyebabe antawis tempuh, utawia kirang motivasi sinau, sanguh diatasi kaliyan maksimalaken guru Bimbingan Konseling (BK). Langkung-langkuh kala niki sampun enten bantuan siswa miskin uga macem-macem bantuan sanesipun.
Waos Ugo: Berita Bahasa Jawa Terbaru 2016
’’Guru kedah sanguh motivasi lare konjuk nglajengaken pamucalan. Ampun menawi enten ingkang mboten mlebet sekolah lajeng diujo kamawon. Niki konjuk indhak-indhakan kwalitas pamucalan ing provinsi niki,” pungkasipun.

Sawentara Kadisdik, Hery Sulianto ngaken sampun njagikaken program konjuk nyakaken lare putus sekolah. Nggeh menika kaliyan ngguliraken program sekolah gratis kados program bina lingkungan wonten kabupaten/ kitha ingkang kala niki taksih lebet kajian.

Lajeng numindakake renovasi gedung sekolah saben taunipun. Kajawi punika ugi badhe mbangun sekitar 6 gedung sekolah enggal ingkang angka lare putus sekolah taksih inggil. ’’Kajawi punika kita sedaya usahaken konjuk mbangun ruang kelas enggal  wonten mapinten-pinten sekolah ing daerah,” criyosipun. Pawarta bahasa jawa pendidikan terbaru, ewon bocah putus sekolah.
Advertisement
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google+

Related : Pawarta Bahasa Jawa Pendidikan Terbaru, Ewon Bocah Putus Sekolah