Contoh Pawarta Berita Bahasa Jawa Teror Bom Jakarta

Kisah Pewayangan Bahasa Jawa | Berita Bahasa Jawa | Artikel Bahasa Jawa | Cerita dan Dongeng Berbahasa Jawa

Contoh Pawarta Berita Bahasa Jawa Teror Bom Jakarta

Contoh Pawarta Berita Bahasa Jawa Teror Bom Jakarta - Kapolda Metro Jaya Irjen Pol Tito Karnavian jero temu pers neng Istana Merdeka Jakarta, Kamis sore 14 Januari 2016, nggamblangke ngenani kronologis teror bom neng kawasan dalan MH Thamrin Jakarta Pusat.

Miturut Kapolda, kadadean sekitar jam 10.50-10.55 WIB. Kedadean kontak senjata karo anggota Polda Metro Jaya, ning banjur situasi bisa dikuwasani jero wayah sekitar 20 tekan 30 menit.

Kadadean-kedadean diawali neng Starbucks Cafe yaiku mlebune siji wong pamayu lan diawali kanthi ledakan bom bunuh diri.

Aksi kuwi ngakibatake anane korban tatu-tatu lan keweden, banjur pengunjung cafe sing wektu kuwi ana, metu kabeh saka gedung Sarinah.
contoh-pawarta-berita-bahasa-jawa-teror-bom-jakarta
Baca Juga: Berita Kecelakaan Pesawat Bahasa Jawa
"Jebulna neng njaba kafe wis ana loro wong meneh teroris sing nunggu, lan nglakoke pambedhilan marang wong loro ugo, salah sijine WNA warga Kanada sing tilar donya.

Tito nambahke nang wektu den samya, ana loro wong sing nyerang pos polisi neng Simpang Sarinah. Wektu kuwi ana siji wong anggota Polsek Menteng sing lagi tugas neng kana. Pos polisi diserang nganggo bom bunuh diri sing ngakibatke anggota polisi sing lagi tugas tatu, sementara pamayune mati.

Wektu kuwi, ana siji warga uga sing kena pecahan ledakan lan tilar donya. Nang wektu kuwi uga ana tim saka personel Polda Metro Jaya sing arep nglakoni pengamanan demonstrasi neng Monas dipanggedheni saka Kabiro Operasi.

"Wektu kuwi pas lagi ana neng kono banjur mandheg, lan banjur krungu ledakan, anggota polisi sing ana neng ngarep panggon kedadean banjur mudun lan diserang nggunakne bedhil ugo lemparan bom rakitan," gamblange.

Banjur kedadean tembak-tembakan, anggota Polsek sing ana neng sekitar Sarinah lan neng dalan sing ana neng sekitar Sarinah ngewangi dadine ana papat anggota kepolisian Polres Jakarta pusat sing ketembak nang sikil lan weteng.

"Pamayu kedadeyan bisa dilumpuhkan jero kontak bedhil sekitar 15 menit. Loro pamayu kedadeyan dibedhil, banjur situasi wis dikuwasani jero wayah kurang luwih 20-25 menit," turene

Sakwise nguwasani lokasi, polisi banjur nglakoni penyisiran neng TKP, neng Starbucks arepa Pos polisi nuli samping dalan MH Thamrin.

"Awake dhewe ngundang Brimob lan Pasukan Sabhara saka Polres lan Polsek sing uga saka Kodam Jaya nglakoke pangepungan, kanggo mestekake bokmenawa iseh ana pamayu sing liya," turene.

Sakwise kuwi Polda Metro Jaya nglakoke clearing device kanggo mitaya ke menawa ora ana meneh bom liya.

Nang wektu clearing device ana meneh ditemokake enem (6) bom, 5 bom cilik sagedhe kepelan tangan nduwe bentuk granat tangan rakitan, lan siji meneh bom sing lumayan gedhe sagedhe tempolong roti.

"Dadi kabeh ana enem (6) sing diamanke. Banjur saka pamayu sing mati kuwi uga disita siji bedhil sawarna FN rakitan," tembung Tito.

Dheweke nuturake sakwise olah TKP neng dalan Thamrin buyar, banjur pihake mbukak dalan MH Thamrin sing sempat ditutup saka kapindho arah. Pawarta Berita Bahasa Jawa Teror Bom Jakarta.
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google+

Related : Contoh Pawarta Berita Bahasa Jawa Teror Bom Jakarta