Berita Tahun Baru 2016 dalam Bahasa Jawa

Kisah Pewayangan Bahasa Jawa | Berita Bahasa Jawa | Artikel Bahasa Jawa | Cerita dan Dongeng Berbahasa Jawa

Berita Tahun Baru 2016 dalam Bahasa Jawa


berita-tahun-baru-2016-dalam-bahasa-jawa

Berita tahun baru 2016 dalam bahasa jawa - Sacacah kutha ageng ing rai bumi dinten niki njagi nyambut dalu gantosan taun. Warga ing kawasan Samoa, Pulau Christmas, sakunjukan alit Rusia, uga Selandia enggal dados panggen-panggen ingkang setunggal ngrayakaen taun enggal 2016.

Koran the Daily Mail nglaporaken, Kamis (31/12), kembang api uga tunjukan laser mimbuhi kemeriahan perayaan dalu gantosan taun ing Auckland, Selandia Baru, ingkang dipunpuseraken ing Menara Langit.

Warga ngumpul konjuk ndhereki etang mundur saking jam digital ageng ing Menara Langit punika.

Nalika wanci awiti nunjukaken gebag 00:00 sontak kembang latu uga suara terompet merneni tawang kutha Auckland.

Nagari punika ingkang ngrayakaken taun enggal yaiku Australia. Warga ngempal ing tretek Harbour ingkang dados landmark kutha Sydney konjuk ndeleng kameriahan tawang dalu kaliyan kembang latu uga dolanan cahaya.

Warga Selandia Baru ngempal ing Sky Tower, Auckland, konjuk nyambet taun 2016 kaliyan mirsani tunjukan laser uga kembang latu. Selandia enggal nyambet taun 2016 setunggal jam saksampune Samoa uga Kiribati, kalih nagari ingkang kaping setunggal nyambet taun enggal.

Ing Australia, kembang latu dinyalaken ing Sydney Harbour tepat ing tengah dalu wanci sapanggen. Sekitar satunggal yuta tiyang dipunkintenakenaken ningali acara punika.

Sawentara ing Jakarta, welasan ewu tiyang rawuh wonten Bundaran Hotel Indonesia ingkang dipunjagi ketat atusan polisi uga tentara, uga atusan kembang latu prakarsa warga berlesatan ing saputer patung wilujeng datheng.

Perayaan taun enggal 2016 ing Jepang ditandai kaliyan panguculan balon dening Tokyo Tower, sawegaken warga Korea kidul ngempal ing Paju kaliyan dimeriahken kembang latu uga ngungelaken lonceng. Berita tahun baru 2016 dalam bahasa jawa - Wilujeng tilar 2015, Sugeng rawuh 2016!
Advertisement
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google+

Related : Berita Tahun Baru 2016 dalam Bahasa Jawa