Pawarta Peringatan Sumpah Pemuda Bahasa Jawa

Kisah Pewayangan Bahasa Jawa | Berita Bahasa Jawa | Artikel Bahasa Jawa | Cerita dan Dongeng Berbahasa Jawa

Pawarta Peringatan Sumpah Pemuda Bahasa Jawa

Simak pawarta peringatan sumpah pemuda bahasa jawa di bawah ini yang menyajikan berita persiapan peringatan hari sumpah pemuda di wilayah kabupaten Pinrang Sulawesi Selatan.
Pengetan dina Sumpah pemuda neng Pinrang, 28 Oktober tahun 2015 iki bakal dadi momen mangkitake pariwisata neng Pinrang, sepisan kanggo pegetan dina Sumpah pemuda dipuserke ing njaba kutha Pinrang, yatu neng Pantai Lowita Tasiwalie Kecamatan Suppa.

Kanggo njagakne momen kuwi Bupati Pinrang mangarepi rapet jagan neng balai desa Tasiwalie, Kamis 15 oktober kepengker.

Jero rapet uga teka wakil Bupati Muh Darwis Bastama, Sekretaris daerah H Syarifuddin Side, Kadis pamulangan, pemuda lan Olahraga A Rudy Hamid lan kabeh pimpinan SKPD.
pawarta-sumpah-pemuda-2015

Manut Bupati Implikasi pengetan dina Sumpah pemuda dipanggonke ing pantai Lowita (Lotang Salo, Wiring Tasi lan Tasiwalie) yaiku sawijining momen kanggo mbangkitake pariwisata, amarga diaji kawasan pantai Lowita cukup potensial kaendahane.

Piranti cukup nganani ditunjang sacacah panggon wisata pantai lan infrasturuktur dalan kajaba panorama pantai sing becik.

Mengkone bakal ana atraksi budaya, yaiku mappadendang, Marrodo, Mattojang lan Simponi Kecapi, diomongke sacacah pihak gelem teka ing pantai Lowita, yaiku pangarep ASITA Sulsel asosiasi travel uga diundang pangarep Pramuwisata.
Waos Ugo: Pawarta Bahasa Jawa Guru Paud Kudu Wasis
Pengetan dina Sumpah pemuda bakal dianakake ing pinggir segara, atusan siswa sekolah sak Kabupaten Pinrang melu ngrameke acara saka kalangan pemuda kanthi klambi adat saka macem-macem etnis neng Indonesia.

Manut Bupati, menawa Pinrang badhe terus mbenahi ngeling posisi Pinrang klebu jalur dalan wisata mancanegara, dalan antara Malimpung nuju Enrekang diaji luwih efisien wayah lan antara dadine dalan menyang Malimpung arep diambakne maneh.

Para wisatawan sing lewat jalur kuwi bisa nikmati kebecikan panorama Pinrang, objek wisata becik dipegunungan arepa segara kari dibenahi, ngonoa panggon panggon jajan panganan khas Pinrang ana ngendi-endi lan Hotel nduwe lintang telu bakal dibukak ing sasi desember sing bakal teka.

Demikian pawarta peringatan sumpah pemuda bahasa jawa disampaikan menjelang peringatan tahun 2015 ini di kota Pinrang.
Advertisement
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google+

Related : Pawarta Peringatan Sumpah Pemuda Bahasa Jawa