Pawarta Bahasa Jawa | Teroris Kecekel Neng Ngayogyakarta

Kisah Pewayangan Bahasa Jawa | Berita Bahasa Jawa | Artikel Bahasa Jawa | Cerita dan Dongeng Berbahasa Jawa

Pawarta Bahasa Jawa | Teroris Kecekel Neng Ngayogyakarta

Pawarta Bahasa Jawa - Sawong terduga teroris diringkus maneh dening Tim Detasemen Khusus 88 Anti Teror. Wong iku duwe inisial S, dicekel neng Ngayogyakarta dina Selasa (25/8/2015) wingi. S diduga due hubungan karo wong telu sing sadurunge wis dicekel neng Solo, Jawa tengah, pirang-pirang ndina nuli.

pawarta-bahasa-jawa-teroris-kecekel
"Iki pakoleh pengembangan kasus sing neng Solo," tembung Suharsono, dina Rabu (26/8/2015).
Kaya kawruhan Ibadurahman alias Ali Robani alias Ibad (29 taun) dicekel bareng karo Yus Karman (31 taun) lan Giyanto alias Gento neng Solo.

Dekne kabeh ngrencanake njebloke bom neng pirang-pirang panggonan. Yaiku kuil Budha Kepunton ing Solo kaitane karo isu Rohingnya, Mapolsek pasar Kliwon lan kantor polisi liya neng wilayah Surakarta, mawa gereja neng wilayah den samya.

Dekne kabeh cawise mileh wayah aksi nang tanggal 17 Agustus 2015 utawa pas nang pengetan dina kemerdekaan Indonesia kanthi njebloke bom sing dikendhalekne kanthi sistim timer.

Informasi sing diklumpuke menawa S sadina-dina njaga konter hanpdhone duwe Ibad karo dicurigai melu ngewangi ngrakitan bom.

Luwih banjur Suharsono nggamblangna, saka informasi neng lapangan S nduweni kabisan ngrakit bom. "Indikasi (katut) jaringan kuwi, kabisan neng bidang kuwi (ngrakit bom)," turene. wektu iki, Polri isih nglakoke pengembangan saka kasus iki. (Pawarta Bahasa Jawa).

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google+

Related : Pawarta Bahasa Jawa | Teroris Kecekel Neng Ngayogyakarta