Artikel Lingkungan Bahasa Jawa Tentang Mafaat Air Bagi Manusia

Kisah Pewayangan Bahasa Jawa | Berita Bahasa Jawa | Artikel Bahasa Jawa | Cerita dan Dongeng Berbahasa Jawa

Artikel Lingkungan Bahasa Jawa Tentang Mafaat Air Bagi Manusia

Artikel bahasa jawa lingkungan - banyu ngrupakne zat sing paling penting jero kuripan sakwise udara. Sekitar telung prapat kanggonan saka awak awake dhewe awak saka banyu lan ora sawonga bisa nguwawa urip luwih saka 4-5 dina tanpa ombe banyu. Kajaba kuwi, banyu uga dikanggokake kanggo mangsak, misuh, adus, lan ngresikna regedan sing ana neng sekitar omah.
artikel-lingkungan-bahasa-jawa-tentang-manfaat-air-bagi-manusia
Artikel bahasa jawa tentang lingkungan

Banyu uga digunakne kanggo kebutuhan industri, pertanian, pemadam keobongan, panggon rekreasi,
transportasi, lan liya-liya. Lelara-lelara sing nempuh manusia bisa uga ditularkan lan disebarke liwat banyu. Kondisi kesebut tentunya bisa nimbulkan wabah lelara.

Volume banyu jero awak manusia rata-rata 65% saka total abot awake, lan volume kesebut bervariasi banget nang masing-masing wong, bahkan uga bervariasi antara kanggonan-kanggonan awak seseorang. Beberapa organ awak ma­nusia sing ngandung akeh banyu.

Saben dina kurang luwih 2.272 liter getih diresikna saka ginjal lan sekitar 2,3 liter diproduksi dadi urine. Saluwihe diserap bali mlebu menyang aliran getih. Jero kuripan sadina-dina, banyu dikanggokake antara liya kanggo kebutuhan ombe, adus, mangsak, misuh, ngresikna omah, pelarut jamu, lan panggawa bakal buwangan industri.

Ditinjau saka sudut elmu kawarasan masyarakat, sumber banyu resik kudu bisa ngebaki kebutuhan masyarakat amarga jagan banyu resik sing kewates miske timbulnya lelara neng masyarakat. Volume rata- rata kebutuhan banyu saben individu saben dina berkisar antara 150-200 liter utawa 35-40 galon. Kebutuhan banyu kesebut bervariasi lan bergantung nang kaanan iklim, standar kuripan, lan kebiyasan masyarakat

Kanthi mangkene mugo kita sedaya saget sami-sami njaga kelestarian lingkungan sepados banyu tansah gampil dipun temokaken. Artikel bahasa jawa lingkungan hidup.
Advertisement
Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google+

Related : Artikel Lingkungan Bahasa Jawa Tentang Mafaat Air Bagi Manusia